02 juni 2021
Deel dit artikel op:

Opening De Proeftuin

We zijn geopend!
Demissionair minister Arie Slob opent Kindcentrum De Proeftuin
De Proeftuin – de plek waar je het leven leert proeven!

26-08-2021, Zwolle | Zaterdag 21 augustus was het eindelijk zover en konden de deuren van Kindcentrum De Proeftuin in Zwolle open voor genodigd publiek. Demissionair minister van onderwijs Arie Slob verrichtte de openingshandeling. Symbolisch werd er samen met een aantal leerlingen een olijfboom geplant aan de Montiverdilaan 202 in Zwolle.

Drie jaar van intensieve voorbereiding gingen hieraan vooraf. Tijdens deze periode was er steeds een duidelijk einddoel voor ogen: totaalontwikkeling van kinderen op een natuurlijke manier.

De Proeftuin, waar christelijk onderwijs en opvang samenkomen, heeft een duidelijke visie dat kinderen er het leven kunnen leren proeven. Het kindcentrum heeft een sterk christelijk karakter met liefde en aandacht voor kinderen en schepping. Het christelijke geloof en de bewondering voor de schepping is het uitgangspunt om het ontwikkelen vorm te geven. De Proeftuin wil dat kinderen zich zo ontwikkelen waarbij zij zich bewust worden van zichzelf en hun omgeving.
Leren gebeurt met het hele lijf, fysiek, het brein, de zintuigen en het gevoel. Leren gebeurt veel buiten in de natuur met de seizoenen. Kinderen gaan dagelijks veel naar buiten en bij de opvang slapen de kinderen buiten.